Wie ik ben?

Mijn naam is Natalie Rocha, half Portugees en woon samen met mijn man Frank en twee Greyhounds Den & Tinco ten noorden van Amsterdam. Ik ben Francofiel, Bourgondiër, orthomoleculair voedingsdeskundige en richt me vooral op darmgezondheid.

Eerste aanraking met gezonde voeding

Mijn eerste aanraking met gezonde voeding begon toen ik een manier zocht om af te slanken omdat ik aanleg heb om aan te komen. Op jonge leeftijd begon ik met het eten zonder pakjes en zakjes, vetvrij en light. De sportschool werd mijn tweede thuis maar deze manier van koken en leven zorgde er uiteindelijk voor dat ik me fysiek steeds slechter ging voelen.

Diagnose fibromyalgie

Eerst koppelde ik mijn dagelijkse spierpijn en vermoeidheid aan mijn sport, mijn lusteloosheid en depressie aan mijn drukke baan. Ik heb me toen vaak afgevraagd: “hoe kan een jonge sportieve meid van 26 jaar die volop in het leven staat zulke onverklaarbare klachten hebben?” 10 jaar later kreeg ik na alle mogelijke therapieën de diagnose fibromyalgie. Het voelde als een verlichting, eindelijk werd ik begrepen, mijn ziekte zat niet tussen mijn oren maar had een naam. En wat voor een, een naam die ik niet eens uit kon spreken.

Verdiepen in fibromyalgie

De euforie van mijn ziekte uitslag duurde maar kort want toch begreep ik niet wat deze ziekte was. Ik ging me er meer in verdiepen en vond het toen nog vager dan eerst. Het hokje fibromyalgie bleek een eindstadium van onverklaarbare klachten. Als er niets in je lichaam aantoonbaar is, alles uitgesloten is en alle bloeduitslagen goed zijn, maar je nog steeds klachten hebt die onverklaarbaar zijn dan heb je volgens de specialisten fibromyalgie, dat in mijn geval zelfs het gevolgd is van een niet erkende burn-out.

Op zoek naar oplossingen

Ik ben te eigenwijs geweest om dit te aanvaarden en ben zelf opzoek gegaan naar oplossingen om mijn ‘ziekte’ onder controle te krijgen. Inmiddels 4 jaar later ben ik energieker dan ooit, heb mijn spierpijn onder controle, ben me bewuster van mijn eigen gedrag en heb ik geen last meer van onverklaarbare klachten. Ik weet dat het op de loer ligt als ik me niet aan mijn nieuwe levensstijl houd, des te meer motiveert het mij om ermee door te gaan.

Le Bonbon Franc en Leef Gezond Academie

Inmiddels heb ik 2 websites (www.lebonbonfranc.com en www.leefgezondacademie.nl) met bijbehorende Facebookpagina’s Le Bonbon Franc en Leef Gezond Academie.

Conclusie

In mijn zoektocht naar herstel heb ik verschillende opleidingen gevolgd als cognitieve gedragstherapie, persoonlijk leider- en meesterschap, orthomoleculaire voedingsleer en orthomoleculaire darmtherapie.

Je kan nooit uitgeleerd zijn, ik leer nog dagelijks bij. Via mijn websites wil ik zoveel mogelijk kennis en adviezen delen en laten zien wat gezonde voeding, darmbacteriën en een positieve mindset voor je gezondheid kan betekenen. Het leven is tekort om zolang op onderzoek te moeten zijn, terwijl er zoveel simpele oplossingen binnen handbereik liggen.

Ik hoop je te kunnen inspireren, motiveren, te prikkelen en wil je laten zien dat je lichaam een zelfherstellend vermogen heeft en je gedachten je onverklaarbare klachten kunnen beïnvloeden. Jij bent de enige die jezelf kan genezen!

GRATIS gezonde recepten

Kan je wel wat hulp in de keuken gebruiken? Meld je aan bij de Facebook groep en ontvang gezonde recepten, inspiratie en motivatie.