Voedingsadvies op maat

Voedingsadvies op maat metabolic balance
"Van futloos naar stuiteren van de energie"
Mijn naam is Natalie. Ik ben erkend orthomoleculair voedingsdeskundige met darmtherapie als specialisatie.

Het begeleiden van vrouwen bracht mij naar voedingsadvies op maat omdat niet één lichaam hetzelfde is. Iedereen is uniek en reageert anders op voeding. Wat gezond is voor je zus, buurvrouw of vriendin, is niet per se gezond voor jou.

Zelfs van gezonde voeding kan je lichaam een stressreactie krijgen. Dit zorgt ervoor dat je geen energie meer hebt en het je bijvoorbeeld niet lukt om af te vallen. Ook kunnen er allergieën en chronische klachten ontstaan.

Ik heb gemerkt dat veel vrouwen stress krijgen van het testen welke voeding voor hun het beste is. Door het inzetten van rotatiemenu's kunnen zij ervaren hoe ze op bepaalde voeding reageren. De reactie op het voedingsmiddel merk je niet meteen, soms kan het wel dagen duren voor je de uitwerking kunt merken.

Hierdoor word je onzeker en raak je gedemotiveerd. De kans bestaat dat je allergische reacties krijgt waardoor je lichaam niet meer optimaal kan functioneren.

De volgende klachten kunnen ontstaan:

over- of ondergewicht
vermoeidheid en weinig energie
opblazen gevoel
buikpijn
stijve spieren
diabetes type II
hoge bloeddruk
hoog cholesterol
reuma
fibromyalgie
endometriose
slecht slapen
chronische migraine en/of hoofdpijn
MTHFR-deficiëntie
overgangsklachten of PMS
eczeem of allergieën
of andere klachten?

Voor wie de werkwijze met de rotatiemethode minder geschikt is heb ik een eenvoudige oplossing. Als je ongeacht je leeftijd energiek, fit, gezond en ouder wilt worden dan kan ik je nu op een makkelijke manier verder helpen.
Met een persoonlijk voedingsplan op jouw lijf geschreven
Een persoonlijk plan echt voor jouw lichaam gemaakt zorgt dat je gewichtsproblemen, chronische klachten en allergieën voor eens en voor altijd kunnen worden opgelost en je algehele gezondheid verbetert.

Het persoonlijke voedingsplan op maat dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers, zorgt voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie.

Met behulp van het programma kan je onder begeleiding je huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en op jou toegesneden voedingsprofiel.

De basis is jouw persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van jouw actuele bloedwaarden en je persoonlijke gegevens. Het plan helpt je om je gezondheid te optimaliseren, je lichaam in balans te brengen en je klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Door dit plan weet je welke voeding het beste bij jouw lichaam past en welke voeding je beter kan vermijden. Door optimalisering van je stofwisseling voel je je weer vitaal en gezond.

Ik werk samen met de zeer ervaren Hermine.
hermine-worm
Hermine is in 2009 haar praktijk als voedingsdeskundige en natuurgeneeskundige therapeut begonnen. Voor die tijd heeft zij gewerkt als trainer, organisatieadviseur en interim-manager in het bedrijfsleven, met name bezig met veranderingsprocessen.

Zo’n 15 jaar geleden is zij in aanraking gekomen met natuurgeneeskunde en is zij uit belangstelling diverse opleidingen gaan volgen, waar zij nu in de praktijk veel gebruik van maakt.

Hermine wordt jouw persoonlijke aanspreekpunt. Je kan haar benaderen met al je vragen over het voedingsplan.

“Ik voel me veel energieker”
“Sinds begin oktober heb ik ook een persoonlijk voedingsplan op maat begeleid door Hermine.

De eerste paar dagen waren echt afzien. Maar eenmaal aan het plan gewend wordt het een deel van je leven en is het prima vol te houden.

Sterker nog: als ik me er niet aan houd, voel ik me onmiddellijk minder prettig. Ik dacht dat ik al erg gezond at en leefde, maar ik ben heel erg blij met mijn nieuwe kijk op eten.

Honger- en vermoeidheidsgevoelens behoren tot het verleden, ik voel me energieker en ik merk zelfs dat het invloed heeft op de aanmaak van stresshormonen. Ik voel me minder gejaagd en ben er zelfs nog gezelliger in de omgang door geworden.

De begeleiding van Hermine is no-nonsense en nuchter. Ze heeft de gave je geen schuldgevoel te geven als je toch weer eens hebt gesmokkeld. Ik beveel haar aan bij iedereen die het maar wilt horen.

Hermine, dankjewel!”

Katja Verheul
"Meer energie, minder klachten"
“Mijn interesse in het voedingsplan kwam niet voort uit de wens om af te vallen, maar vooral de bij-effecten die genoemd werden, klonken erg aantrekkelijk – meer energie en geen allergie klachten. Ook wilde ik graag weten welke voeding geadviseerd zou worden om me gezond te voelen.

Na het bloedprikken legde Hermine het persoonlijke voedingsplan op heel duidelijke en betrokken wijze uit en daarna stond ze altijd open voor vragen. In het begin komt er namelijk wel veel op je af, maar al heel snel gaat het volgen van het plan meer vanzelf. Je weet wat er op je lijst staat, waar je de produkten kan kopen én heb je je eet gewoontes veranderd! En als resultaat: zeker meer energie en geen allergie pillen meer (ongelofelijk!).

Het voedingsplan heeft daarnaast voor mij nog twee andere gunstige bij-effecten. Op vakantie had ik geen buikpijn zoals tot nu toe altijd het geval was, kwam ik geen grammetje aan (ondanks regelmatig smokkelen) en wist ik wat ik het beste kon bestellen in restaurants! En tot slot heeft de achterliggende gedachte van het plan ook op het gezin een heel gunstig effect. We eten veel meer verse groenten en fruit, minder tarwe- en meer spelt producten.”

Nog geen persoonlijk voedingsplan? Maak vandaag nog een afspraak met haar via de Leef Gezond Academie.

Elisabeth Belaerts
“De migraine is zeker verminderd”
"Ik wilde je laten weten dat ik zo ontzettend blij ben met het voedingsplan. Volgens mij is het nu langer dan een jaar geleden dat ik er mee ben begonnen en ik kan nu met recht zeggen dat mijn gewicht al maanden stabiel is.

Zelfs tijdens een maand zonder plan, is er niks verandert. En ik merk ook dat mijn lichaam het daarna ook direct weer opneemt. Het intuïtief eten merk ik ook heel duidelijk. Ik merk precies waar ik trek in heb en dat is na een tijd van brood (omdat de situatie zich zo voordoet), direct behoefte aan salade en groente.

Het plan heeft zich echt geïntegreerd in mijn leven en ik heb niet eens meer door dat het ooit ergens beschreven heeft gestaan. De migraine is zeker geminderd."

Juliette van der Hulst
“Minder opvliegers en ik slaap weer goed”
“Veel last van opvliegers en slecht slapen, op aanraden van een vriendin advies gevraagd aan Hermine.

Eet volgens de lijst die aan mijn bloedwaarden is aangepast. Binnen twee weken waren de opvliegers minder, slaap ik weer lekker en viel ook nog 7 kilo af!

Nu ruim drie maanden verder, meer energie, goed slapen, en geen opvliegers meer, tenzij ik buiten mijn boekje ga. Een perfecte eetwijze(r)!”

Djoeke Boeren
“Mijn huid wordt mooier!”
“Eind december had ik een gesprek met Hermine over het persoonlijk voedingsplan. Zeer helder en duidelijk heeft zij het programma aan mij toegelicht.

Na het bloed prikken, kwam mijn voedingsplan half januari met de post thuis gestuurd, een zeer verzorgde duidelijke map.

Met zeer hoge verwachtingen begon ik aan mijn voedingsplan, en wat schetst mijn verbazing: het is inderdaad zo eenvoudig te volgen en zonder hongergevoel vol te houden, net zoals Hermine had aangegeven bij de kennismaking.

Inmiddels val ik iedere week af, voel ik me fit en gezond, mijn huid wordt met de dag mooier. Ik ben overtuigd, dit volg ik voor de rest van mijn leven. Zelfs mijn vriend begint langzaam het koolhydraatrijke voedsel te vervangen door gezonde alternatieven.

Hermine je hebt geen woord te veel gezegd, dank je wel.”

Astrid Verburg
Het is echt mogelijk!
Met de voor jou geschikte voeding kun je gezondheidsklachten verminderen of zelfs laten verdwijnen en kun je van je overgewicht afkomen, zonder jojoën. Je past je levensstijl aan, waardoor op den duur sommige medicijnen zelfs overbodig worden.

Veel van onze fysieke klachten en overgewicht hebben naast stress te maken met voeding die voor ons persoonlijk niet geschikt is. Het kan zo zijn dat bepaald voedsel juist zorgt voor tekorten aan voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Vaak ook eten we veel dingen die onze stofwisselingsprocessen ontregelen.

Daarom zorgt de Leef Gezond Academie samen met Hermine van Change Food voor een persoonlijk voedingsplan dat gebaseerd is op jouw specifieke bloedwaarden, klachten, je eventuele medicatie en andere persoonlijke gegevens.

Geen calorieën tellen, geen shakes, repen, of eten uit zakjes, maar je eet gewone, normale voedingsmiddelen als: groente, fruit, vis, enz. Deze zorgen voor een goede stofwisseling en een evenwicht in de hormoonhuishouding.
Voeding als medicijn