Glutenvrij bananenbrood met speculaaskruiden

 
 
Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 60 minuten
 
Dit brood kan je makkelijk als ontbijt eten of meenemen als tussendoortje.
 
Dit heb je nodig:
  • 200 g glutenvrije meelmix
  • snuf zeezout
  • 4 tl bakpoeder
  • 4 tl koek en speculaaskruiden
  • 120 g gesmolten kokosvet of roomboter
  • 4 bananen
  • 4 eieren, M

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte). Bekleed een bakvorm (cakeblik 24 cm) met een vel bakpapier of vet deze in met een beetje vet (bestrooi deze dan met een klein beetje glutenvrij meel).
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Hak alles fijn en goed door elkaar. Schep het beslag in de cakevorm en bak deze in 60 minuten af. Heb je geen keukenmachine? Doe dan eerst alle droge ingrediënten in een kom en vermeng dit goed. Laat de boter in een kleine steelpan zachtjes smelten en voeg dit lauw toe aan het meel. Prak de bananen door het beslag en voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  3. Schep het beslag in de cakevorm en bak het brood in 60 minuten gaar.
  4. Als een ingestoken satéprikker er droog uitkomt is het brood gaar. Haal het brood uit de oven. Verwijder na 5 minuten het bakblik en laat het bananenbrood verder afkoelen op een rooster.

Wil je meer inspiratie over een gezonde leefstijl? Volg me via https://www.instagram.com/leefgezondacademie/

Maak je liever een naturel bananenbrood laat dan de speculaaskruiden weg. En wil je iets speciaals? Steek dan dun gesneden plakjes appel in de bovenkant van het brood. Laat ze meegaren in het brood. 

 

Bananenbrood naturel

Bananenbrood naturel