Quinoa salade met boerenkool en peer

Groenten en fruit bevatten veel kalium, magnesium en calcium. Ze werken ontzurend, bloeddrukverlagend en bestaan uit veel verschillende vezels die gunstig zijn voor onze darmbacteriën. Ook zorgen ze voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel.

Als je meer groenten in je menu zou verwerken zal je merken dat je minder snel trek hebt in zoete dingen. Het is misschien in het begin even wennen maar in plaats van rijst of pasta kan je een tweede of derde groenten op je bord nemen. Zorg dat er geen leeg plekje op je bord ontstaat.

Boerenkool werkt vochtafdrijvend en bevat het aminozuur glutathion dat belangrijk is voor onze energievoorraad. Ook werkt het bladgroen (chlorofyl) ontgiftend en kankerremmend. Het is een goede bron van ijzer, calcium, de vitaminen A, C en B11 (foliumzuur). En voor mij dus nu een goede reden om het te eten.

In dit onderstaande recept vind ik het heerlijk smaken en is het een goede combinatie met de peer en olijven.

Quinoa salade met boerenkool en peer
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • 1 kop quinoa
  • 2 koppen water
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 50 gr boerenkool, fijn gesneden
  • 1 peer, geschild en klein gesneden
  • 1 paksoi, klein gesneden
  • 2 el groene olijven
  • 25 gr pijnboompitten, licht geroosterd
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el walnoten olie
  • vers gemalen peper
Instructions
  1. Kook de quinoa in 2 delen water in 18 tot 20 minuten gaar.
  2. Doe de ui, boerenkool, peer, paksoi, olijven over in een kom.
  3. Rooster de pijnboompitten licht in een koekenpan zonder olie.
  4. Voeg ze toe aan de kom en giet de azijn en olie erover.
  5. Maak op smaak met peper.