MyMicroZoo

Ik ben partner van MyMicroZoo en ben betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen binnen de gezondheidsverbetering.

Onze microbiotica is een belangrijk orgaan

De impact van het microbioom op onze hersenen is enorm. Onze gezondheid wordt beïnvloed door de bacteriën in onze darmen. De dikke darm kan zelfs als een volledig zelfstandig orgaan gezien worden dat onder andere betrokken is bij onze afweer, stemmingen, prestaties.

Voor de gezondheid van de dikke darm zijn we voor een belangrijk deel afhankelijk van het microbiële leven in onze darmen, bestaande uit schimmels, archaea en bacteriën waarvan bacteriën verreweg in de meerderheid zijn.

De micro-organismen, als geheel de ‘microbiota’ genoemd, maken voor de mens als gastheer allerlei bruikbare stoffen aan zoals vitamines, hormonen en neurotransmitters.

De wetenschap krijgt een steeds beter inzicht in hoe en welke bacteriën onze gezondheid beïnvloeden. De samenstelling van de microbiota wordt o.a. bepaald door genetische factoren, maar wordt ook beïnvloed door leefstijl zoals voeding, slaap, beweging en stress.

Met de moderne technieken, waar MyMicroZooTM gebruik van maakt, kunnen we bepalen welke bacteriën en in welke mate deze bacteriën in de dikke darm aanwezig zijn.

De microbiotica, psyche en voeding

De darmgezondheid heeft niet alleen invloed op de lichamelijke gezondheid, maar ook op ons geestelijk welzijn. Onze voeding bestaat uit eiwitten, vetten en koolhydraten, aangevuld met mineralen en vitamines. Door een speciaal samengesteld voedingsplan in te zetten kan de balans tussen lichaam en geest geoptimaliseerd worden.

Het overgrote deel van eiwitten, vetten en suikers wordt afgebroken en opgenomen in de maag en de darmen. Vezels en andere langere koolhydraten, daarentegen, worden niet (volledig) afgebroken en komen terecht in de dikke darm en dienen als een belangrijke energiebron voor de darmbacteriën.

Vezels zijn er in vele vormen en komen we vooral tegen in groenten, fruit, peulvruchten, noten en zaden. De consumptie van voldoende vezels (tussen 30-60 gram per dag) is belangrijk voor het stimuleren van onze microbiotica.

Het bepalen van de compositie van de darmbacteriën met de MyMicroZooTM test geeft aan welke bacteriën aanwezig zijn, maar wordt samen met de Leef Gezond Academie geïnterpreteerd om een advies te vormen hoe de samenstelling kan worden bevorderd.

Werkwijze:

Na ontvangst van de analyse vanuit MyMicroZoo kan je hieronder jouw afspraak boeken voor een beoordeling op de analyse. Ik kan je helpen de darmanalyse te lezen, zodat je weet welke darmbacterien je bij je draagt, welke je zou moeten vermeerderen en welke je zou moeten elimineren.

Daarnaast ontvang je van mij vragenlijsten zodat ik kan zien hoe jouw gezondheid er op dit moment voor staat waardoor ik een nog beter plan op maat voor je kan maken.

Zo geef ik je aan welke voeding je beter kan vermijden en welke voeding beter is om toe te voegen. We plannen daarna een (online)afspraak In om jouw analyse en beoordeling verder te bespreken.