Lees meer over Natalie

Ziekenhuisuitslagen gaven 12 jaar lang niets afwijkends aan. Ik volgde talloze therapieën die geen verbetering gaven. Uiteindelijk volgde de uitslag: fibromyalgie. Mijn 'ziekte' had een naam, maar wat voor één. Ik kon hem niet eens uitspreken laat staan dat ik begreep wat het was!

Omdat ik vanuit mijn sport altijd interesse had gehad in voeding en artsen mij niet verder konden helpen, ging ik zelf op onderzoek uit. Ik ontdekte de studie Natuurvoedingsadviseur, gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer. Jaren daarvoor had ik al de opleiding Basis voedingsleer gedaan maar daarin leerde ik alleen volgens de schijf van vijf te eten. Nu deed ik geheel andere kennis op.

De orthomoleculaire voedingsleer liet mij inzien met welke voeding ons lichaam optimaal functioneert, tot op celniveau. Ik ontdekte het belang van het zuur-base-evenwicht en leerde alles over ontstekingsremmende voeding, het nut van reinigen en ontgiften en de invloed van natuurvoeding op het energieniveau en de hormoonhuishouding. Ik kreeg uitgebreide uitleg over de lever, de spijsvertering en het immuunsysteem en leerde om op verantwoorde wijze advies te geven. Ik leerde dat onze darmen niet alleen ons gedrag en gewicht bepalen, maar ook onze emoties, energie en gezondheid. Ik leerde dat stress en onverwerkte emoties het immuunsysteem negatief beïnvloeden, wat weer van invloed is op al onze lichaamssystemen. Mijn kijk op ziekte en gezondheid veranderde volledig. Ik paste de theorie op mezelf toe en wist niet wat ik meemaakte. Ik voelde me zoveel beter en raakte overtollige kilo's kwijt. Bijzonder want in mijn sporttijd was ik altijd met mijn gewicht bezig en lukte het me nooit om mijn ideale gewicht te bereiken. Nu volgde ik geen dieet en viel ik af!

En nu? Het is a way of life. Ik zou nooit meer anders willen eten. De opleiding was mijn beste beslissing ooit en heeft mij diep geraakt. Ik ben me sindsdien verder gaan verdiepen in de psycho-neuro-immunologie van de mens, persoonlijk leiderschap, cognitieve gedragstherapie en orthomoleculaire darmtherapie. Ik leer nog steeds, iedere dag weer en baseer mijn kennis op wetenschappelijke feiten. Ik hoop dat ik mijn kennis en ervaring met jou mag delen. Ik kijk ernaar uit om jou te mogen helpen gezonder te worden waardoor je vanzelf je ideale gewicht bereikt! Ik vind het zo zonde als ik om mij heen vrouwen hoor die hun hele leven aan de lijn zijn, er zoveel energie in steken, zichzelf alles ontzeggen waardoor ze niet meer genieten en het ze nog steeds niet gelukt is om hun ideale gewicht te bereiken. Blijf jezelf niet kwellen, je wordt pas slank als je eet!
- xxx - ❤️ Natalie