Hartige cake met witlof, geitenkaas en appel


Hartige cake met witlof, geitenkaas en appel
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 6
 
Ingredients
  • Blaadjes van 3 stronkjes witlof (190gr), gewassen, kern verwijderd
  • 440 gr zoete appels, geschild en in plakjes gesneden
  • Scheutje citroensap
  • 120 gr boekweitmeel
  • snuf zeezout
  • 2 tl bakpoeder (11gr)
  • 40 gr gesmolten roomboter of kokosvet
  • 90 ml kokosmelk
  • 2 eieren
  • 1 rol geitenkaas (200gr) in langwerpige plakjes gesneden
Instructions
  1. Oven voorverwarmen op 180 graden. Bekleed een cakevorm met een vel bakpapier of vet deze in.
  2. Haal de blaadjes van de witlof af en leg deze opzij.
  3. Schil de appels en snijd deze in dunne plakjes besprenkel met het citroensap. Leg opzij.
  4. Vermeng in een kom het boekweitmeel, zout en bakpoeder. Roer goed door.
  5. Giet de boter en kokosmelk bij de boekweit en roer de eieren erdoor.
  6. Vermeng alles goed totdat er een dun beslag ontstaat.
  7. Roer de appelplakjes en de blaadjes witlof door het beslag.
  8. Schep de helft van het beslag in de cakevorm en leg de plakjes geitenkaas erop.
  9. Schep het restant van het beslag op de geitenkaas plakjes en strijk de bovenkant glad.
  10. Bak de hartige cake in 60 minuten af.