Hartige cake met witlof, geitenkaas en appel
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6
Ingredients
- Blaadjes van 3 stronkjes witlof (190gr), gewassen, kern verwijderd
- 440 gr zoete appels, geschild en in plakjes gesneden
- Scheutje citroensap
- 120 gr boekweitmeel
- snuf zeezout
- 2 tl bakpoeder (11gr)
- 40 gr gesmolten roomboter of kokosvet
- 90 ml kokosmelk
- 2 eieren
- 1 rol geitenkaas (200gr) in langwerpige plakjes gesneden
Instructions
- Oven voorverwarmen op 180 graden. Bekleed een cakevorm met een vel bakpapier of vet deze in.
- Haal de blaadjes van de witlof af en leg deze opzij.
- Schil de appels en snijd deze in dunne plakjes besprenkel met het citroensap. Leg opzij.
- Vermeng in een kom het boekweitmeel, zout en bakpoeder. Roer goed door.
- Giet de boter en kokosmelk bij de boekweit en roer de eieren erdoor.
- Vermeng alles goed totdat er een dun beslag ontstaat.
- Roer de appelplakjes en de blaadjes witlof door het beslag.
- Schep de helft van het beslag in de cakevorm en leg de plakjes geitenkaas erop.
- Schep het restant van het beslag op de geitenkaas plakjes en strijk de bovenkant glad.
- Bak de hartige cake in 60 minuten af.