Bouillon

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 20 uur (slowcooker, stand 1) of op laag vuur langzaam laten garen

Wat heb je nodig voor 2 liter?

2 liter water (mineraal)
12 kippenvleugels of 6 poten
5 peperkorrels
2 el azijn (trekt gelatine uit bot)
1 el grof zeezout
1 laurierblad
2 wortels
1/3 knolselderij of 2 stengels bleekselderij
1 ui of prei
takje verse rozemarijn, verse tijm naar wens (of een gedroogd bouquet garni)

Hoe maak je het?
1. Doe alles over in een pan en laat het zachtjes trekken op laag vuur.

2. Zeef het vocht en gooi de ui, botten, wortels en de rest wat in de soep zit weg. Zorg dat je de stukjes vlees achterhoudt deze kan je heerlijk in de soep verwerken.

3. Houd het vocht als basis voor soepen en sauzen of drink het als bouilion.

Ik gebruik zelf altijd een slowcooker. Deze zet ik om 21.30 uur aan op stand 1 en laat ik de volgende dag de gehele dag aan staan.