Biogarde yoghurt met frambozen

Yoghurt is gefermenteerd en is goed voor onze darmbacterien. Het mooiste is wel om natuurlijk een ‘rauwe’ variant te vinden want helaas is de yoghurt die je in de winkel vindt gepasteuriseerd waardoor er geen levende melkzuurbacteriën meer in de yoghurt te vinden zijn.

Biologische yoghurt en Biogarde bevat rechtsdraaiend melkzuur dat makkelijker te verteren is dan linksdraaiend melkzuur. Wei de bovenste doorzichtige laag dat op de yoghurt drijft is rijk aan glutamine dat belangrijk is om het darmslijmvlies te herstellen.

150 ml – 200 ml yoghurt (als je niet tegen lactose kan kies je voor kokosyoghurt of een ander lactose vrij alternatief)
1 ons frambozen* (mag uit de diepvries)

*je kan de frambozen vervangen door grapefruit, bramen, bessen of papaya

Note: Yoghurt die je zelf maakt met verse melkkefir bacteriën bevatten weinig tot geen lactose omdat de bacteriën op de melksuikers (lactose) leven. Als je lactose intolerant bent kan je proberen om 1 tl per dag te eten en bij te houden hoe je je voelt. De hoeveelheid yoghurt kan je dan per dag opvoeren.