Zo maak je in 5 stappen een gezonde maaltijdsalade

Zo maak je in 5 stappen een gezonde maaltijdsalade

Als je gezond wilt eten dan kan je het beste een koolhydraatarm dieet volgen. Al ben ik niet van de diëten. Ik eet zo gevarieerd mogelijk en laat inderdaad koolhydraten in de vorm van aardappels, rijst, pasta’s en brood voor 80 tot 90% uit mijn voedingspatroon weg. Je zal op deze manier snel afvallen. Want koolhydraten zijn tenslotte gewoon suikers. En als je lichaam deze niet op verbruikt dan blijven ze bij mij in ieder geval snel aan mijn heupen en buik plakken.

Ik ben gek op de Mediterrane keuken. Met deze gerechten haal je de zomer in je huis. Pure ingrediënten en heerlijke geuren en smaken. Zo ook de Taboulé salade die ik alleen ken op basis van couscous. Couscous is tarwe en laat ik daar nu net niet zo goed op reageren.

Zo maak je in 5 stappen een gezonde maaltijdsalade. In dit geval een gezonde taboulé.

Men neme…1 bloemkool
1 rode ui
250 gr cherry tomaten
40 gr rucola salade
70 gr frambozen
7 toppen verse munt

Gezonder eten door meer groenten aan je menu toe te voegen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met deze blog wil ik je inspireren hoe ik zelf mijn maaltijden verrijk door meer groenten op mijn bord te krijgen.

Met een zonnetje in mijn hoofd maakte ik als alternatief voor couscous een Taboulé op basis van bloemkoolrijst.

Ik hakte van 1 bloemkool de roosjes in een keukenmachine fijn tot kleine korrels. Deze liet ik rauw en legde ik in een schaal met daar bovenop 1 gesnipperde rode ui.

Bloemkool fijngehakt met rode ui

250 gr cherrytomaten heb ik in vieren gesneden die ik samen met 40 gr rucola salade over de bloemkoolcouscous strooide. Op kleur gemaakt met 70 gr frambozen en 7 toppen verse munt.

Taboule met frambozen

Als je gevoelige darmen hebt laat dan even de kook over de bloemkoolkorrels gaan.

De dressing maakte ik van:

1 komkommer, geschild
100 ml kefir
2 el extra vierge olijfolie
sap van een 1/2 citroen
handvol verse muntbladeren
1 teen knoflook
verse gemalen peper en zout

De bovenstaande ingrediënten pureerde ik in een blender tot een saus.

Taboule met dressing

En nu jij?

Ik ben benieuwd welke variant jij hier op maakt. Plaatst je foto met reactie op Facebook. En geef me meteen even een like als je dit nog niet hebt gedaan 😉.