Over de Leef Gezond Academie

We zijn wat we eten maar wat neemt ons lichaam op?
Dit online programma moest er wel komen. Natalie heeft zelf een gezond gewicht en bruist van de energie, dit was vroeger heel anders. Nadat zij zelf vage gezondheidsklachten had die zich uiten in extreme spierpijn, buikpijn, hoofdpijn, migraine, depressie, lusteloosheid, vermoeidheid, overgewicht en darmklachten is zij zelf op onderzoek gegaan en kwam er gaande weg achter dat voeding je gezondheid kan verbeteren.

Ze heeft in 2013 de 1 jarige opleiding voor orthomoleculaire voedingsleer afgerond en heeft zich sindsdien verdiept in orthomoleculaire darmtherapie en persoonlijk leiderschap.

Natalie is gek op koken en bakken en 'leest' kookboeken als romans. Ze laat zich voor haar recepten inspireren door buitenlandse invloeden maar houd zich voor haar voedingsadvies vast aan wetenschappelijke voedingsonderzoeken. Ze weet als geen ander hoe vervelend het is om naar huis te worden gestuurd met een a4 waarop vermeld staat wat je beter zou kunnen vermijden om gezonder te worden.

Je hoort hoe je je gezondheid zou kunnen verbeteren, maar hoe verwerkt je dit in de praktijk?

De vraag van mensen naar goede gezonde recepten werd vaak aan haar gesteld.

Naast het runnen van haar online webshop van Le Bonbon Franc kreeg zij steeds meer vragen over allergieën en darmgezondheid.

Natalie is praktisch en laat je zien dat je ook in een druk leven de theorie in de praktijk kan brengen.

In het programma 'Eet jezelf in 6 weken Energieker & Schoon' leert Natalie je om te koken vanaf de basis. Ze leert je om gemakkelijk een voedzame maaltijd op tafel te zetten op basis van orthomoleculaire theorieën. Je krijgt meer plezier in het maken van het ontbijt, tussendoortje, lunch, diner en toetje die allen bestaan uit de 3 basis bouwstoffen, koolhydraten, eiwitten en vetten. Ze geeft je handvatten waardoor je zelf inspiratie kan opdoen en je een eigen smaak kan ontwikkelen. Natalie leert je dat je met minder zout, zonder het gebruik van geraffineerde suikers, gluten, koemelk en zetmeel heerlijk gezond kan eten, mèt smaak.

Dit programma draagt bij aan meer kennis op het gebied van gezonde voeding die een positieve bijdrage levert aan je gezondheid. Waardoor je zelf betere keuzes kan maken.

Dit programma is GEEN oplossing voor een ongeneeslijke ziekte maar het kan wel problemen wegnemen waar je al enige tijd mee rondloopt.

Natalie hoopt dat je door het volgen van dit programma je lichaam beter leert kennen zodat je signalen sneller kan herkennen.

Geniet van het leven, van het koken, eten, in het bijzonder met andere mensen. Dit zorgt voor bewustwording en ontspanning.

Natalie is zich er van bewust dat het onmogelijk is om alle aspecten die met gezondheid, voeding en mindset te maken hebben in dit programma onder te brengen. Het is basiskennis die je altijd al had moeten weten.

Het is haar missie om met haar kennis en ervaring mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren, ieder lichaam reageert weer anders, luister goed naar wat je lichaam jou verteld, we blijven individuen, samen werken aan een betere gezondheid.